main logo
1230

INP: Pedeapsă pentru șoferul unui microbuz arhiplin din Chișinău

Inspectoratul Național de Patrulare (INP) a anunțat cum va fi pedepsit șoferul unui maxi-taxi arhiplin din Chișinău.

INP: Pedeapsă pentru șoferul unui microbuz arhiplin din Chișinău

Oamenii legii s-au autosesizat după ce imaginile video cu pasagerii care ies pe rând din microbuzul aglomerat au fost plasate pe un grup de Facebook, transmite Știri.md.

Cazul a avut loc pe 10 aprilie curent, în microbuzul de rută nr.145.

Potrivit INP, șoferul microbuzului riscă o amendă în sumă de 750 lei și 3 puncte de penalizare.

„Inspectoratul Național de Patrulare s-a autosesizat în baza unei postări apărute pe o rețea de socializare, unde se vede clar că un șofer transporta într-un microbuz public un număr de persoane care depășește numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a autovehiculului. Mai mult de cât atât, microbuzul era supraîncărcat, iar printre pasageri se aflau și copii", se arată în comunicatul emis de INP.

Totodată, INP menționează că salută activismul civic al persoanelor care coiștentizează faptul că transportarea supra normă a pasagerilor este un pericol.

„Este regretabil faptul că alți cetățeni nu coiștentizează riscul la care sunt expuși atunci când urcă indiferent dacă sunt sau nu locuri în transport. Ne dăm bine seama că toți se grăbesc să ajungă la serviciu, școală etc., chiar dacă se supun riscului, dar ați putea alege alte mijloace alternative de deplasare, precum și să vă planificați timpul astfel încât să reușiți să ajungeți fără grabă în locul destinat", se arată în comunicat.

Martorul ocular susține că în microbuzul erau 43 de persoane.

Sursa video: Facebook/grupul GBM

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării