main logo
1950

INP: Morți, răniți și șoferi beți pe traseele din țară

Implicarea celor peste 500 de inspectori de patrulare nu i-a împiedicat pe șoferi să apese pe accelerator sau să urce la volanul mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice, crezând că ei nu vor fi depistați și și-au încercat norocul, astfel punându-și viața lor și a celorlalți în pericol.

INP: Morți, răniți și șoferi beți pe traseele din țară

Drept consecință, pe parcursul a 48 de ore pe traseele din țară au avut loc 13 accidente rutiere, soldate cu 17 persoane traumatizate și 2 decedate, transmite Știri.md.

Vinovați fiind în mare parte șoferii care au condus cu viteză excesivă și fără permise de conducere.

Totodată, pentru a preveni producerea unor incidente, INP a înlăturat de la volanul mașinii peste 20 de șoferi în stare de ebrietate, alți circa 300 au fost documentați pentru nerespectarea limitei de viteză, iar 9 conduceau fără permis.

Atenționăm că pe parcursul zilei de astăzi mulți cetățeni se reîntorc din localitățile rurale, din această cauză e posibil ca pe trasee să fie un flux mare de autovehicule, în deosebi la intrările în oraș sau la punctele vamale se pot crea ambuteiaje. 

În acest sens, îndemnăm participanții la trafic să fie prudenți, răbdători și să respecte Regulamentul Circulației Rutiere pentru a ajunge la destinație fara incidente neplăcute.

Inspectorii INP în continuare sunt pe traseele din întreaga țară pentru a supraveghea buna circulaţiei. În cazul în care sunteți într-un impas nu ezitați să cereți ajutorul.

Pentru moment în unele zone ale țării cad precipitații sub formă de ploaie, ceea ce este un risc mai sporit în trafic de accidente. 

Astfel, nu uitați de limita de viteză, indicatoare rutiere și atenția la volan!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării