main logo
408

Înotătorul Ion Lazarenco, propus de Guvern la Premiul Nobel pentru Pace

Înotătorul Ion Lazarenco, primul om de pe glob care a reușit să traverseze în înot cele șapte strâmtori, va fi propus de Guvern la Premierul Nobel pentru Pace.

Înotătorul Ion Lazarenco, propus de Guvern la Premiul Nobel pentru Pace

Decizia a fost anunțată astăzi de premierul Pavel Filip, în timpul întrevederii cu sportivul, transmite Știri.md.

Premierul i-a oferit în dar lui Ion Lazarenco tricolorul și l-a decorat cu Diploma de Onoare a Guvernului.

Pavel Filip a apreciat în special faptul că, deși este stabilit de mai mulți ani în Irlanda, Ion Lazarenco întotdeauna a arborat drapelul Republicii Moldova, fiind un ambasador al țării noastre peste hotare. 

„Eu cred că faptele dumneavoastră vorbesc de la sine, iar noi suntem obligați să-i apreciem pe cei care aduc plusvaloare țării. De fapt, primul mesaj pe care trebuie să-l promoveze fiecare dintre noi, este cel de apreciere a Republicii Moldova. Poate să nu ne placă conducerea țării, dar țara suntem obligați să o iubim”, a declarat premierul.

La rândul său, Ion Lazarenco, a spus că este mândru să fie cetățean al Republicii Moldova, menționând că fiecare dintre noi este obligat să facă câte ceva pentru a schimba lucrurile și a construi o țară prosperă.

Conform unui sondaj realizat în Irlanda, peste 350.000 de oameni au aflat despre Republica Moldova, urmare a performanțelor sportivului.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare  cele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Aer Liber.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării