main logo
674

INJ a început examenele de admitere. Cum se desfășoară prima probă

Institutul Național al Justiției (INJ) a dat startul examenelor de admitere la cursurile de formare inițială a candidaților la funcții de judecător și de procuror.

INJ a început examenele de admitere. Cum se desfășoară prima probăFoto: bizlaw.md

Sesiunea de admitere, potrivit prevederilor Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului de admitere, se realizează în două etape: proba scrisă electronică, constituită din testul psihologic eliminator și testul de specialitate, și proba orală, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Timp de două zile, concurenții, divizați în opt grupe, susțin prima probă – testul psihologic eliminator. Participantul care obține nota ”cinci” promovează testul, fiind evaluat prin intermediul programului computerizat.

În etapa a doua a probei scrise – testul de specialitate – vor fi admise doar persoanele care vor promova testul psihologic. Aceasta se va derula în perioada 10-13 septembrie, după expirarea termenului de depunere și examinare a contestațiilor.

Rezultatele primei etape a probei scrise vor fi afișate pe site-ul INJ și pe panoul din incinta Institutului joi, 5 septembrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării