main logo
973

Inițiativa de a denumi un scuar în cinstea generalului Suvorov, respinsă

Încă o tentativă de a-l aduce pe generalul rus, Aleksandr Suvorov, la Chișinău a eșuat. Despre aceasta anunță consilierul municipal de la Partidul Unității Naționale (PUN), Corneliu Pântea.

Inițiativa de a denumi un scuar în cinstea generalului Suvorov, respinsăFoto: deschide.md

„Comisia pentru reglementarea denumirilor urbane din Chișinău, la ședința din 14.09.21, a respins repetat demersul consilierului municipal ȘOR, Valerii Klimenko, cu privire la atribuirea denumirii Scuarului (care nici nu are statut de scuar) amplasat în perimetrul străzilor Sfântul Andrei-Zamfir/Arbore - Ion Pruncul în “Aleksandr Suvorov”, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Împotriva inițiativei au votat 9 membri ai Comisiei și doar unul pentru. Motivul - nu au fost întrunite cerințele prevăzute în Regulamentului Comisiei pentru reglementarea denumirilor urbane din Chișinău”, scrie Pântea.

Totodată, consilierul anunță că în Chișinău ar putea apărea „Piața Nicolae Costin”, placa comemorativă „Veniamin Apostol” și gimnaziul „Adrian Păunescu”. Subiectele urmează a fi examinate la următoarea ședință a CMC. 

„În schimb, în scurt timp în Chișinău va apărea “Piața Nicolae Costin”, placa comemorativă “Veniamin Apostol” și gimnaziul “Adrian Păunescu”. În cadrul ședinței de ieri, Comisia a dat aviz pozitiv pentru atribuirea perimetrului dintre edificiile Primăriei mun. Chișinău (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 132) denumirea “Piața Nicolae COSTIN”, instalarea plăcii comemorative marelui Om de teatru Veniamin APOSTOL și modificarea denumirii Gimnaziului nr.7 din str. Milești, 34 în Gimnaziul “Adrian PĂUNESCU”. Aceste subiecte vor fi pe ordinea de zi la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău”, anunță Pântea. 

În acest context, ținem să amintim că, în luna mai 2021 Corneliu Pântea a fost numit „fascist” pentru că s-a împotrivit numirii unui scuar din Chișinău în cinstea generalului rus Suvorov. Atunci, proiectul, înregistrat în CMC de către consilierii PSRM și ȘOR, a fost blocat și trimis spre reexaminare și avea aproape toate avizele negative.

O altă încercare de a-l aduce pe Suvorov la Chișinău a fost la începutul anului 2020, când socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău au înaintat un demers de redenumire a străzii „Octavian Goga” din capitală, în strada „A.V. Suvorov”. Inițiativa de a redenumi str. „Octavian Goga” din mun. Chișinău în str. „Alexandr Suvorov” a fost catalogată de Corneliu Pântea drept una populistă, ca și multe altele ale socialiștilor. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării