main logo
421

Ingineri, bucătari sau medici: 650 de ucraineni, angajați în Moldova

650 de cetățeni ai Ucrainei s-au angajat în Republica Moldova, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Ingineri, bucătari sau medici: 650 de ucraineni, angajați în MoldovaFoto: agora.md

Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în Chișinău (486),  Bălți (21), Ungheni (19),  Cahul (14) etc., transmite Știri.md.

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii/meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De asemenea, 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 2.197 de locuri de muncă vacante.

370 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM menționează că cei care au angajat la muncă ucraineni au obligația de a notifica Agenția în termen de cinci zile de la data încheierii contractului de muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării