main logo
427

Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu susţinerea UE

Peste 60 de mii de cetăţeni din Regiunea de Dezvoltare Sud vor beneficia de condiţii moderne de aprovizionare cu apă şi servicii de canalizare, iar circa 1300 de elevi și profesori vor avea posibilitatea să activeze în clădiri eficientizate energetic.

Infrastructura din sudul ţării va fi îmbunătăţită cu susţinerea UEFoto: moldpres.md

Pentru aceasta, în sudul ţării vor fi implementate cinci proiecte, susţinute de Uniunea Europeană, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova), transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Programele regionale vor fi coordonate de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), care a semnat recent un Acord de finanţare, în valoare de 10, 6 milioane de euro. Banii vor fi valorificaţi pentru desfășurarea lucrărilor de construcție în cadrul a două proiecte de eficientizare energetică a două licee din raioanele Leova şi Basarabeasca și altor trei proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în raioanele Cahul, Vulcăneşti şi Leova.

„Toate aceste acţiuni vor contribui, eventual, la eliminarea disparităților rurale și a celor urbane”, au estimat surse de la ADR Sud.

Bugetul total al Proiectului de țară "Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în clădirile publice", finanțat de Uniunea Europeană, este de circa 43 milioane de euro, iar implementarea acestuia este prevăzută până la finele anului 2020.  

Cele cinci proiecte din sudul ţării sunt susţinute de UE în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova". Programul este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării