main logo
6824

Incident pe un șantier din Chișinău: Șase muncitori au căzut de la înălțime

Mai mulți muncitori au căzut de la înălțime. Incidentul s-a produs luni, 26 august, pe teritoriul unui șantier de construcții de pe bulevardul Dacia, municipiul Chișinău.

Incident pe un șantier: Șase muncitori au căzut de la înălțimeFoto: Imagine simbol

La fața locului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Botanica, transmite Știri.md.

În cadrul investigațiilor, s-a stabilit că incidentul s-a produs în timpul lucrărilor de betonare a planșeului de la etajul doi al unui complex sportiv.

„Din declarațiile martorilor oculari, s-a stabilit că cei șase muncitori care au căzut de la înălțime erau în timpul programului de muncă, aceștia au fost transportați imediat la spital pentru îngrijiri medicale. La fața locului a fost prezent reprezentantul Inspectoratului pentru Protecția Muncii și reprezentanții Inspectoratului pentru Supraveghere Tehnică în Construcții și Urbanism”, ne-a spus ofițerul de presă al Direcției de Poliție a Municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Pe acest caz a fost pornit un proces penal pentru a se stabili circumstanțele, cât și pentru efectuarea expertizei tehnice în construcții.

Șeful Inspecției teritoriale de muncă Chișinău, Andrei Prisăcari, a declarat pentru Compania „Teleradio-Moldova” că cinci persoane sunt în stare gravă. „S-a surpat planșeul de la etajul doi spre etajul întâi și în momentul surpării a strivit, dacă nu greșesc, cinci sau opt persoane, în stare gravă se aflau cinci”, a precizat Andrei Prisăcari.

Totodată, potrivit sursei citate, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că vor reveni ulterior cu mai multe detalii despre incident.

Sursele PulsMedia.MD susțin că muncitori ar fi de origine străină.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării