1413
0
Închisoare pentru 2 profesori turci, expulzați din Moldova
1413
0

Doi dintre profesorii turci expulzați în luna septembrie din Moldova au fost condamnați la închisoare în Turcia.

Profesorul de limbă turcă de la Liceul „Orizont” din sectorul Ciocana, Hüseyin Bayraktar, a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare. Decizia în acest caz este definitivă, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

A doua persoană condamnată tot este profesor de limbă turcă, acesta a fost condamnat la nouă ani de închisoare. În acest caz decizia nu este definitivă, avocații au atacat decizia în instanța superioară și urmează o nouă ședință de judecată.

În același timp, alți doi sunt în așteptarea deciziei judecătorești. Potrivit lui Hasan Baris, ședințele în aceste cazuri sunt programate la sfârșitul lunii martie și în aprilie, date exacte nu cunoaște despre caz.

Profesorul de limbă turcă care a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare a venit în Moldova acum trei ani. Până la aceasta, a trăit în Antalya, Turcia. Bayraktar a ajuns la Liceul Moldo-Turc după un anunț despre un post vacant. A venit la noul loc de muncă împreună cu soția și aici li s-au născut doi copii. Fiica are acum doi ani, iar fiul – două luni. Pentru că s-au născut pe teritoriul Moldovei, ambii copii au obținut cetățenia moldovenească. Bayraktar, la fel ca și colegul său Ayri de la Bălți, nu a solicitat azil politic în Moldova. El este cel mai tânăr din angajații liceului care au fost expulzați.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter