main logo
694

Închiderea grădinițelor pe timp de vară: Codreanu cere explicaţii

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut responsabililor de la direcțiile de educație din municipiul Chișinău explicații cu privire la vacanțele forțate pe timp de vară din grădinițele din Chișinău.

Închiderea grădinițelor pe timp de vară: Codreanu cere explicaţii

Acesta susține că va monitoriza acest proces astfel încât părinții și copiii să nu aibă de suferit, scrie realitatea.md.

„Uneori în loc de vacanța dorită de copii se creează mai mult disconfort atât pentru ei, cât și pentru părinți. Am solicitat să îmi fie prezentate motivele închiderii grădinițelor pe perioada de vară și în cazul unor motive argumentate, soluții de redirecționare a copiilor către alte instituții. Voi monitoriza ca acest proces să fie organizat cât mai armonios pentru a crea cât mai puțin disconfort părinților”, a comentat subiectul primarul interimar.

De asemenea, funcționarul a precizat că anul acesta, pentru odihna copiilor în taberele de vară, municipalitatea va aloca 30 de milioane de lei: „În acest an municipalitatea va oferi 18.686 bilete pentru odihna copiilor, dintre care 15% vor fi oferite gratuit. Costul total al unui bilet va fi 1.160 de lei, dar părinții vor achita doar 232 lei din preț. Și pe acest aspect voi monitoriza ca biletele oferite gratis să ajungă într-adevăr la copiii pentru care au fost oferite”, a spus Codreanu. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării