main logo
759

Începe sesiunea repetată la BAC. Recomandările psihologilor pentru absolvenţii de liceu

Peste şapte mii de absolvenți de liceu trec din nou prin emoții mari. Pentru ei, mâine, începe sesiunea repetată la Bac. Primii sunt așteptați elevii școlilor cu predare în limba rusă, care nu au susținut din prima examenul la limba și literatura română.

BAC 2017: Start sesiunii repetate. Recomandările psihologilorBAC 2017: Start sesiunii repetate. Recomandările psihologilor

Pentru ca proba să treacă fără stres, psihologii vin cu recomandări.

Ca şi în anii precedenţi, examenul, care le-a dat cele mai mari bătăi de cap elevilor, a fost cel la matematică. Acest băiat mai avea nevoie de trei puncte, pentru a primi o notă de trecere.

Elevii au mai multe metode de a se pregăti pentru examen.

Înainte de examen, unii elevi preferă să ia o pauză de o zi. Alții însă stau cu burta pe carte până în ultimul moment. Pentru un rezultat mai bun, ei mănâncă multă ciocolată și, ca să nu-i ia somnul, stau cu picioarele în apă rece.

Psihologii le recomandă tinerilor să fie liniștiți și să alunge gândurile rele, pentru că aceastea aduc emoții negative.

"Este bine ca elevii să inspire adânc de cinci-șapte ori înainte de examen sau de a scrie un răspuns. Acest lucru ajută. Iar după ce inspiri adânc, trebuie să-ți spui că totul va fi bine", a spus psihologul Gholamali Mohammadifard.

Profesorii cred însă că cea mai bună metodă de a obţine o notă mare este să înveţi.

Şi în timpul testelor repetate, elevii vor fi supravegheați de camerele video. Ei nu trebuie să uite acasă buletinul de identitate, pentru că fără el nu vor putea intra în centrul de BAC.

"Majoritatea elevilor solicită sugestii de la profesori. În primul rând, ei analizează testul din sesiunea de bază, iar profesorii le spun cum trebuie să se prezinte și ce ar trebui să scrie", a spus profesoara la Liceul Teoretic "George Călinescu", Virginia Lesnic. 

Sesiunea suplimentară de Bacalaureat se încheie în 24 iulie. Cei care nu vor reuşi nici de această dată, vor susţine proba la anul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării