161
1
Începe lupta cu șoarecii din subsolurile blocurilor din Chișinău
161
1

În perioada mai-octombrie curent, serviciile municipale de profil vor desfășura lucrări de deratizare și dezinsecție în subsolurile blocurilor de locuințe din oraș.

Foto: stirilocale.md

În tot acest timp, urmează a fi prelucrată circa 1,7 mil. m² de suprafață, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Până în prezent, serviciile municipale de profil au intervenit în circa 950 de blocuri locative, din totalul de 3.500 aflate în gestiunea întreprinderilor municipale, inclusiv în c.ele administrate de gestionarii privați. 

În anul 2019, din bugetul municipal au fost alocați 1,2 milioane lei pentru acțiuni de dezinsecție și deratizare a fondului locativ”, informează autoritățile municipale.

Lucrările sunt contractate de Regia locativ-comunală, în bază de concurs și sunt executate de către operatorul economic SRL „Servicii Urbane”. 

După finalizarea campaniei enunțate, se va interveni suplimentar, conform solicitărilor locuitorilor municipiului Chișinău.

De asemenea, în perioada de referință, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” va executa lucrări de protecție a spațiilor verzi din Chișinău, în special în parcuri, scuaruri și în zonele de odihnă, împotriva larvelor de căpușe și a insectelor. 

Lucrările sunt organizate pe timp de noapte, iar în funcție de rezultat, intervenția este repetată peste 14 zile.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter