main logo
521

Începe Festivalul Maria Bieșu. Câți bani acordă statul pentru eveniment

Cea de-a XXVII-a ediție a Festivalului internațional de operă și balet „Maria Bieșu” începe vineri, 6 septembrie, la Chișinău. Ediția din acest an cuprinde opt spectacole: patru opere, trei balete și un concert de gală dedicat închiderii evenimentului.

Începe Festivalul Maria Bieșu. Câți bani acordă statul pentru evenimentFoto: mecc.gov.md

Programul evenimentului a fost prezentat astăzi, 3 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă dedicată acestui eveniment cultural de mare amploare, transmite Știri.md

Ediția a XXVII-a, a Festivalului Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va fi inaugurată la data de 6 septembrie cu opera „Norma” de Vincenzo Bellini. De asemenea, va include „Balul Mascat” și „Rigoletto-ul” lui Giuseppe Verdi, „Turandot-ul” lui Giacomo Puccini, baletele lui Ceaikovski „Lacul Lebedelor” și „Frumoasa din Pădurea Adormită”, baletul lui Ludwig Minkus „Don Quijote”, și va culmina cu un grandios Concert de Gală.

 La această ediție vor evolua soliști de renume din 10 ţări, precum: Paul Gaugler (Franța); Adiarys Almeida și Taras Domitro (SUA); Hanna Litvinova, Radu Poklitaru și Elena Starodubtseva (Ucraina); Bulent Bezduz (Turcia); Marco Caria, Daniella Capiello și Raffaelle Abete (Italia); Nester Martorell (Spania); Natalia Muradîmova (Belarus); dirijorii: Alexei Baklan (Ucraina); Alexandru Samoilă (Turcia); Angelo Gabrieli (Italia); Veaceslav Cernuho-Volici (Ucraina); Anton Grishanin (Rusia); coregraful: Ada Simone Totaro (Italia) și regizorul Andreea Battistini (Italia).

Ediția din acest an se va încheia cu un concert de gală, pe 15 septembrie.

Ministra educației, culturii și cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, consideră că evenimentul este unul important pentru tot publicul meloman, dar și pentru toți cei care urmează să se îndrăgostească de muzică și de spectacolele de operă și balet. Potrivit ministrei, festivalul va cuprinde spectacole în care vor fi implicați artiști de renume din Moldova, inclusiv care și-au făcut o carieră în străinătate, dar și artiști străini.

Ministerul a acordat pentru acest festival 1,5 milioane de lei.

Prețul biletelor pentru spectacolele de operă variază între 50 lei și 200 de lei; pentru cele de balet –  între 100 lei și 300 lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării