main logo
5784

Încep lucrările de reabilitare a scării cu 424 de trepte din Rezina

Scara cu 424 de trepte din orașul Rezina care duce spre râul Nistru urmează să fie renovată. Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR), Primăria orașului Rezina și Seralcon S.R.L. au semnat la 15 iulie 2024 contractul de antrepriză în cadrul proiectului „Amenajarea spațiului public - renovarea scării cu 424 trepte din orașul Rezina”.

Încep lucrările de reabilitare a scării cu 424 de trepte din RezinaFoto: ADR

Potrivit reprezentanților ADR, proiectul de dezvoltare este planificat pentru implementare în decurs de șase luni și prevede amenajarea unui spațiu public accesibil și sigur pentru locuitorii și oaspeții orașului Rezina, transmite Știri.md.

Totodată, vor fi îmbunătățite condițiile accesului pietonal al locuitorilor din strada Lomonosov (I terasă), strada Păcii (II terasă) și strada 27 August (III terasă) din orașul Rezina, al celor din orașul Râbnița, satele Ciorna, Stohnaia și din toate localitățile.

La fel, Agenția de Dezvoltare Regională anunță că vor fi îmbunătățite condițiile de deplasare a locuitorilor din zona de revitalizare a orașelor Rezina și Râbnița, care vin pe podul de peste râul Nistru în ospeție la părinți, copii, rude și prieteni.

Pe lângă lucrările de reconstrucție a scării cu 424 de trepte, vor fi amenajate două foișoare și o zonă de agrement.

Valoarea totală a proiectului, conform contractului de antrepriză, constituie 3.982.309.88 lei, inclusiv 663.718.31 lei TVA.

Proiectul va fi finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, și cofinanțat de instituția aplicantă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării