main logo
1175

Incendiul de la Buiucani: Unde se află locatarii și ce spune Primăria

La o săptămână de la producere incendiului la mansarda unui bloc locativ din Capitală, autoritățile municipale nu au luat o decizie referitor la ajutorarea locatarilor afectați. Între timp, familiile se află la rude, întrucât nu pot reveni în apartamentele distruse de fum și inundate de apă.

Incendiul de la Buiucani: Unde se află locatarii și ce spune PrimăriaFoto: IGSU

„Săptămâna trecută Comisia formată pentru evaluarea apartamentelor afectate a fost la fața locului. Toate actele respective, inclusiv decizia Comisiei Situații Excepționale Buiucani, au fost transmise către Direcția General Locativ-Comunală și Amenajare pentru contracatarea, în regim de urgență, a unui specialist care să elaboreze expertiza. Ulterior se va lua decizia privind ajutorul din partea Primăriei pentru familiile afectate” a comunicat Vasile Moroi, pretorul sectorului Buiucani, la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei, transmite Știri.md cu referire la info1.md.

Acesta a precizat că, în prezent, nicio familie nu este cazată la căminul studențesc al Universității de Stat „Ion Creangă”. La mansarda locuiește o singură familie.

Anterior pretorul a comunicat că trei proprietari de apartamente din bloc au comandat lucrări de reparație la acoperiș. Lucrările au fost executate prin flacără deschisă, ceea ce a dus la izbucnire incendiului. În actualele condiții, persoanele de sinestătător au acoperit mansarda ca să evite scurgerile cauzate de ploi.

Amintim că duminică, 29 septembrie, în jurul orei 17:25, un incendiu a cuprins mansarda unui bloc de locuit cu 6 nivele din strada Paris în proporție de 50%. Pentru lichidarea incendiului au fost îndreptate 8 echipe de pompieri și salvatori cu un număr de 50 de angajați. Incendiul a fost localizat în jurul orei  21:30.

La mansardă sunt 21 de apartamente, iar în bloc 86. Cel mai mult au fost afectate 6 apartamente la etajul superior al blocului, la mansardă, și 12 apartamente au suferit în urma inundării cu apă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării