main logo
1142

Incendiu la Judecătoria Buiucani. Victor Micu: Nu faceți panică, nu a ars niciun dosar

Niciun dosar nu a ars în urma incendiului care a izbucnit la oficiului Judecătoriei Buiucani, afirmă Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu. El a declarat că flăcările au izbucnit în biroul judecătoarei Olga Cojocaru.

Incendiu la Judecătoria Buiucani. Victor Micu: Nu faceți panicăIncendiu la Judecătoria Buiucani: Victor Micu: Nu a ars niciun dosar

La rândul său, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulghieru, ne-a spus că incendiul a avut loc de fapt în anticamera judecătorului, adică în oficiul grefierei. Acesta ar fi izbucnit din cauza unor cabluri de la calculator.

„Au ars bunuri din încăpere, dar toate dosarele au rămas intacte pentru că ele se află în safeu. În plus, judecătorul este în concediu medical prin urmare nu erau la îndemână acte în proces de examinare. Biroul judecătorului a rămas intact, acolo este doar miros și puțin praf negru, a ars doar anticamera lui sau mai bine zis camera în care stă grefiera”, a declarat pentru Deschide.md Dorin Dulghieru.

Sursa citată a adăugat că calculatorul din camera unde a avut loc încendiul, de asemenea a fost distrus, însă în el ceva mai important decât procese verbale nu era. 

Amintim că un incendiu a izbucnit în această dimineață într-un birou din oficiul Judecătoriei Buiucani. Pompierii au fost alertați la ora 05:03, iar la fața locului au intervenit două echipaje de salvatori și pompieri. Potrivit primelor informații incendiu a cuprins un birou de la etajul 6 cu suprafața de 9 metri pătrați. Focul a afectat bunuri materiale din interiorul încăperii, fără a se răspândi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării