main logo
1090

Incendiu la depozit: Specialiștii stabilesc gradul de poluare a mediului

În urma arderii deșeurilor de plastic, în atmosferă se elimină în mare parte particule fine PM10, COV-uri (compuși organici volatili), precum și hidrocarburi aromatice policiclice.

Incendiu la depozit: Specialiștii stabilesc gradul de poluare a mediuluiFoto: Agenția de Mediu

Potrivit Agenției de Mediu, acestea pot afecta grav sistemul respirator al organismului uman, cauzând afecțiuni cardiace și pulmonare, transmite Știri.md.

Agenția asigură că după investigarea de laborator a probelor prelevate, va fi publicată informația privind gradul de poluare a aerului.

Autoritățile de mediu recomandă populației din preajmă, care ar putea fi expusă la fumul contaminat cu substanțe periculoase, să păstreze calmul și să stea în adăposturi.

În caz de ieșire strictă necesară, este recomandată purtarea măștilor de protecție și limitarea expunerii pe aria poluată.

Deși incendiul a izbucnit lângă linia de sortare din sectorul Ciocana care nu este în gestiunea municipalității, administrația publică locală a trimis ajutor pompierilor sub formă de tehnică specializată.

IGSU publică imagini filmate cu drona.

Știri.md amintește că focul a cuprins deșeurile din plastic, care sunt stocate și păstrate pe teritoriul unui depozit de reciclare a deșeurilor.

Pompierii IGSU au intervenit de urgență conform numărului sporit de intervenție pe strada Uzinelor 209 din Chișinău.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:51.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării