main logo
780

Incendiu într-un bloc locativ din Orhei: Un bărbat, transportat la spital

Un incendiu puternic a izbucnit la Orhei, într-un bloc de locuit cu cinci nivele. Șapte persoane au fost evacuate din clădire. Un bărbat de 42 de ani a suferit o intoxicație și a fost, ulterior, transportat la spital.

Incendiu într-un bloc din Orhei: Un bărbat, transportat la spitalFoto: IGSU

Potrivit IGSU, cazul a avut loc într-un bloc de locuit cu cinci nivele din orașul Orhei, pe strada Tamara Ciobanu, 8. Apelul la Serviciul 112 a parvenit ieri, 17 octombrie 2024, la ora 15:34, transmite Știri.md

Conform datelor, incendiul a izbucnit într-un apartament de la etajul trei. Pentru stingerea focului au intervenit două echipe de pompieri, care au reușit să lichideze prompt arderea. Incendiul a afectat parțial bunurile dintr-o odaie cu suprafața de 12 metri pătrați. 

În timpul intervenției, salvatorii au evacuat șapte persoane din apartamentele vecine, printre care și un bărbat de 42 de ani care a suferit o intoxicație cu produsele de ardere. Ulterior, acesta a fost preluat de Serviciul de Asistență Medicală Urgentă. 

Potrivit primelor cercetări efectuate la fața locului, incendiul ar fi izbucnit din cauza unei țigări nestinse. Astfel, în vederea prevenirii incendiilor, pompierii avertizează oamenii să fie prudenți la utilizarea surselor de aprindere și a focului deschis în locuințe. 

În acest sens, IGSU îndeamnă oamenii să verifice minuțios instalațiile de încălzit înainte de utilizare. Aparatele de încălzit, cum ar fi reșourile, căminele, climatizatoarele, păturile, plăpumile și saltelele electrice, trebuie să fie standardizate, autorizate și certificate, fiind procurate dintr-un magazin specializat.

Totodată, pompierii roagă cetățenii să instaleze și să monteze corect aparatele conectate la electricitate, evitând amplasarea acestora lângă materiale combustibile, cum ar fi mobilierul, lenjeria, hainele și alte obiecte ușor inflamabile. Salvatorii îndeamnă cetățenii să nu acopere sursele de încălzit, să nu suprasolicite rețelele electrice și să nu utilizeze simultan mai mulți consumatori electrici, pentru a evita un scurtcircuit. De asemenea, o atenție deosebită trebuie acordată decuplării aparatelor electrice de încălzit pe timp de noapte, dar și înainte de a părăsi locuința, pentru prevenirea producerii incendiilor și altor situații de risc legate de exploatarea surselor conectate la energia electrică.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, de la începutul anului 2024, în țară au fost înregistrate 1.269 de incendii, în urma cărora au decedat 70 de persoane, inclusiv trei minori.

Foto: IGSU

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării