main logo
3294

Incendiu în Capitală: Un pensionar, transportat la spital cu arsuri

Un incendiu s-a produs în această noapte, 29 mai, într-un bloc locativ cu 15 nivele din sectorul Centru al Capitalei. Un bărbat de 89 de ani a fost transportat de urgență la spital, având arsuri, dar și intoxicație cu monoxid de carbon.

Incendiu în Capitală: Un pensionar, transportat la spital cu arsuriFoto: Telegram/Vteme.md

Potrivit IGSU, în noaptea de 29 mai curent, în jurul orei 00:51, pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu izbucnit în interiorul unui apartament de pe strada Albișoara, nr. 70, municipiul Chișinău, transmite Știri.md. 

Conform primelor informații, flacăra deschisă a fost observată de la etajul 11 al unui bloc de locuit cu 15 nivele. Imediat, la fața locului au fost îndreptate patru autospeciale de intervenție cu un efectiv de 15 angajați IGSU. Ajunși, aceștia au evacuat din interiorul apartamentului un bărbat în vârstă de 89 de ani, care a suferit arsuri 30% pe suprafața corpului, dar și intoxicație cu monoxid de carbon. Ulterior, acesta în stare conștientă a fost preluat de medici pentru îngrijiri de rigoare. 

De asemenea, în timpul intervenției, salvatorii au mai evacuat alte două persoane de pe același etaj, care nu au avut de suferit, evitând intoxicarea cu produsele de ardere.

Pompierii au reușit localizarea arderii la ora 01:16 și lichidarea completă către ora 02:33. În urma incendiului au ars complet bunurile materiale din bucătăria locuinței afectate, cu suprafața totală de 45 de metri pătrați, dar și geamul apartamentului superior.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 36 de situații de risc.

Video: Telegram/Vteme.md

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării