main logo
1910

Incendiu de vegetație la Căușeni în apropierea a două stații PECO

Un incendiu de vegetație a izbucnit astăzi pe strada Tighina din orașul Căușeni. Mai mute echipe de pompieri au intervenit la fața locului.

Incendiu de vegetație la Căușeni în apropierea a două stații PECOFoto: Captură video

Apelul la 112 a fost recepționat la ora 13:09. Potrivit informațiilor, focul a cuprins vegetația uscată în preajma a două benzinării și a două Centre comerciale de construcții, transmite Știri.md.

La fața locului au intervenit șapte echipe de pompieri, care au format patru sectoare de luptă pentru a localiza cât mai repede posibil extinderea flăcărilor.

Actualmente, angajații IGSU lucrează pentru localizarea și lichidarea completă a arderii. Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite.

Potrivit Studio-L Căușeni, focul a izbucnit pe o pășune și s-a extins, cuprinzând și niște anvelope vechi.

„În condiții de umiditate redusă și vânt, IGSU avertizează în mod repetat populația despre riscul producerii incendiilor de vegetație uscată pe arii extinse. Izbucnirea acestora poate provoca pagube materiale semnificative mediului înconjurător, sectorului locativ și poate prezenta un risc iminent pentru sănătatea și viața oamenilor.

Cetățenii sunt rugați să evite utilizarea focului deschis în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement. Totodată, oamenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, miriștii sau gunoiului menajer pentru curățarea terenurilor și gospodăriilor”, îndeamnă IGSU.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării