main logo
299

Incendii de vegetație: 194 de hectare au ars în doar 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații Inspectoratlui General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a peste 56 focare de vegetație aprinsă.

Incendii de vegetație: 194 de hectare au ars în doar 24 de ore

Iarbă a ars pe suprafețe întinse în mai multe localități din țară. Conform datelor operative, în urma arderii au fost afectate 194 ha de teren, transmite Știri.md.

Cele mai afectate suprafețe au fost înregistrate în localitatea Medeleni a raionului Ungheni unde au fost supuse arderii 7 ha de vegetație, dar și 6 ha în localitatea Călmăuți, raionul Ungheni. 

Mai mult de 5 ha de iarbă uscată au fost nimicite de flăcări în raionul Cantemir, satul Gotești, dar și la UTA Gagauzia, satul Chirsovo.

Totodată, pompierii au intervenit în astfel de situații și în raioanele Nisporeni, Căușeni, Soroca, Edineț, Cahul, dar și Taraclia. 

Luînd în considerație codul galben de vînt emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru perioada 28 februarie-1 martie 2019 pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare în special la utilizarea focului deschis. 

În condiții de umiditate redusă și vînt puternic oamenii sunt îndemnați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și mireștea uscată în apropiere spațiilor forestiere și a celor de locuit pentru a evita incendiile de proporții. 

În caz de situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării