2 aug, 2019 10:41
561
0
Încă un profesor turc expulzat din Moldova a fost condamnat la închisoare
2 aug, 2019 10:41
561
0

Încă unul dintre cei șapte profesori turci care au fost expulzați din Republica Moldova în toamna anului trecut a fost condamnat la închisoare.

Este vorba despre Yasin Ozdil. Sentința acestuia este de 12 ani de închisoare. Informațiile au fost confirmate pentru TV8 de către apropiați ai profesorilor expulzați, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

La mijlocul lunii iulie, un alt profesor de la Liceul „Orizont”, Riza Dogan, a fost condamnat la șapte ani de închisoare.

Astăzi, Chiril Moțpan, președintele Comisiei parlamentare care anchetează acest caz, va oferi detalii despre mersul anchetei în cadrul unei conferințe de presă.

Directorul financiar al rețelei de licee „Orizont” din Moldova a fost condamnat în Turcia, în luna martie, la nouă ani de închisoare. Mai devreme, doi profesori din acest liceu au primit șase și, respectiv, nouă ani de detenție.

R. Moldova a fost condamnată în acest caz la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Guvernul a fost obligat să achitare despăgubiri morale în valoare de 125 de mii de euro, pentru cetățenii turci cărora le-au fost încălcate drepturile.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter