main logo
835

Încă un hotel va apărea în centrul Capitalei, într-o zonă istorică

Construcția cu cinci nivele se ridică pe strada Șciusev și va fi gata în trei ani spre nemulțumirea locatarilor din apropiere.

Încă un hotel va apărea în centrul Capitalei, într-o zonă istorică

Oamenii spun că din cauza lucrărilor, crapă asfaltul, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Totul este în regulă, răspund propretarii care afirmă că își extind afacerea pentru ca fiicele lor să nu fie nevoite să plece peste hotare.

În această curte de pe strada Șciusev deja de câteva luni se fac săpături și se aduc materiale de construcție, spun cei care muncesc în preajmă. Din cauza camioanelor de mare tonaj crapă asfaltul și apar denivilări, susțin locuitorii din zonă.

Pe panoul informativ afișat acolo este indicat că va fi ridicat un hotel cu cinci nivele și mansardă, iar construcția este autorizată de primărie. 

"parcă la noi e tare greu de obținut."

Proprietarii, o familie care deține o companie de construcții. Acum doi ani, soții au deschis și un hotel lângă parcul Dedrarium. Ei spun că până nu demult au construit blocuri de locuit, dar din cauza concurenței mari au decis să investească în businessul hotelier.

Proprietara: "Am decis să construim un hotel cu 20 de camere pentru oaspeți. Așteptăm turiști ruși, ucraineni și din România."

Pentru constructța hotelului, cuplul spune că va lua un credit de două milioane de euro.

Proprietara: "Am trei fiice pe care nu vreau să le las să plece peste hotare la muncă. Eu vreau ca ele să lucreze aici. De aceea și ne-a venit ideea." 

Șeful direcției urbanism din cadrul primăriei, cât și reprezentanții Consiliului Național al Monumentelor Istorice spun că nu există nereguli la construcția hotelului care ar urma să fie inaugurat în 2022 și că nu e o problemă faptul că acesta este ridicat într-o zonă istorică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării