main logo
17910

Încă o angajată a grădiniței din raionul Anenii Noi, infectată cu coronavirus

Încă o angajată a unei grădinițe dintr-o localitate din raionul Anenii Noi a fost infectată cu coronavirusul de tip nou.

Încă o angajată a grădiniței din Anenii Noi, infectată cu coronavirusColaj: știri.md

Deși sursele Știri.md ne-au comunicat că este vorba despre directoarea grădiniței, vicepreședintele raionului Anenii Noi, Octavian Zelinski, a infirmat informația și a precizat că este vorba despre o colaboratoare a instituției.

"Nu este directoarea grădiniței, ci o colaboratoare. Ieri a fost confirmat un angajat, iar astăzi cel de-al doilea. În prezent, toți angajații instituției se află în carantină", ne-a spus oficialul.

Mai mult, vicepreședintele raionului ne-a comunicat că peste 40 de locuitori ai satului sunt suspecți de COVID-19.

Cât despre sursa infectării, acesta a declarat:

"Persoana de la care a pornit infectarea cu COVID-19 în localitate a participat, la începutul lunii martie, la o ceremonie unde au fost prezente și persoane venite din străinătate. Probabil acolo s-a infectat, însă nu este sigur".

Astăzi, oficialii localității respective au confirmat print-un mesaj public că a doua persoană a fost infectată cu COVID-19 și că gravitatea situației în localitate ia amploare.

Știri.md amintește că prima angajată a grădiniței a fost infectată cu coronavirusul de tip nou ieri, 22 martie.

Menționăm că până în prezent, au fost confirmate 109 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării