main logo
19273

Angajata unei grădinițe din Anenii Noi, infectată cu coronavirus

Angajata unei grădinițe dintr-o localitate din Anenii Noi a fost infectată cu coronavirusul de tip nou.

Angajata unei grădinițe din Anenii Noi, infectată cu coronavirusFoto: IPN

Surse Știri.md au declarat că femeia avea simptome de boală de mai mult de o săptămână, iar sursa transmiterii este locală.

Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Anenii Noi a confirmat pentru Știri.md faptul că angajata unei grădinițe a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19. 

"Astăzi, specialiștii au stabilit lista persoanelor cu care femeia infectată a intrat în contact, iar persoanele suspecte sunt monitorizate la domiciliu".

Contactat de Știri.md, primarul din localitatea respectivă nu a răspuns la telefon, iar viceprimarul auzind că este sunat de jurnaliști a întrerupt apelul.

Menționăm că deocamdată nu este clar de la cine s-a infectat angajata grădiniței și nici dacă a fost în contact cu copii.

Totodată, sursele noastre au menționat că la intrarea în satul respectiv sunt autospeciale ce monitorizează intrările și ieșirile.

Oficialii localității respective au confirmat prin-un mesaj public că o persoană a fost infectată cu COVID-19.

Știri.md aminteșe că grădinițele, universitățile și școlile din Moldova sunt închise de miercuri, 11 martie, până pe 30 martie.

Menționăm că în Republica Moldova, la ora actuală sunt 94 de persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării