main logo
587

Încă 7 oameni care s-au vindecat de COVID-19 vor dona plasmă

15 bolnavi de COVID-19 din totalul celor infectaţi sunt intubaţi, potrivit ministrului Sănătăţii.

Încă 7 oameni care s-au vindecat de COVID-19 vor dona plasmăFoto: msmps.gov.md

Viorica Dumbrăveanu a mai precizat că ieri au fost externate 101 persoane, astfel că numărul total al celor vindecaţi de COVID-19 se ridică la 661, transmite Știri.md cu referire la publika.md

Directorul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, spune că încă 7 oameni care s-au vindecat de COVID-19 vor dona plasmă.

"Fiind contactați marea majoritate a acestora răspund cu înțelegere și cu empatie. Deja către orele 12 a zilei de astăzi avem înscriși pentru a se prezenta la donare de plasma doi pacienţi, aici în Chișinău. Doi sunt pentru ziua de mâine, pentru ziua de sâmbătă, doi se vor prezenta la Chișinău și unul la Bălți. Cei mai responsabili și mai receptivi sunt lucrătorii medicali. Mâine așteptăm dintr-un centru raional să se deplaseze la noi la Chișinău un coleg de-al nostru, un felcer", a comunicat directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Sveltana Cebotari.

Potrivit datelor Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui, doi dintre cei trei donatori de plasmă de până acum sunt medici.

Știri.md amintește că primul caz de donare de plasmă a avut loc pe 21 aprilie.

Totodată, ieri, 22 aprilie, încă 2 persoane tratate de COVID-19 au donat plasma

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării