main logo
4697

În slujba Rusiei: Finanțarea ilegală a partidelor. Două persoane, reținute

Două persoane au fost reținute după ce oamenii legii au efectuat astăzi mai multe percheziții în cadrul unei cauze penale privind finanțarea ilegală a partidelor politice și coruperea electorală. Ancheta vizează un grup criminal organizat, cu membri atât din R. Moldova, cât și din Federația Rusă, implicat în finanțarea ilegală a partidelor și în influențarea rezultatelor electorale.

În slujba Rusiei: Finanțarea ilegală a partidelor. 2 persoane, reținuteImagine simbol

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cercetările au fost demarate în urma unei investigații publicate de Zdg.md, care a dezvăluit implicarea mai multor persoane în activități de corupere electorală. Ancheta a arătat că destinatarii fondurilor provenite din surse ilegale sunt membri ai organizațiilor teritoriale ale unor partide politice, care primesc bani pentru a influența votul în favoarea unui candidat susținut de partidele „Șansă” și „blocul Victorie”, transmite Știri.md.

Fondurile sunt transferate prin intermediul băncii comerciale „Promsvyazbank” din Rusia, o instituție aflată sub sancțiuni internaționale, pentru activitățile de corupere electorală și boicotarea referendumului național.

În urma perchezițiilor, autoritățile au ridicat telefoane mobile, documente bancare și sume de bani, iar două persoane au fost reținute.

Peste 15 milioane de dolari au fost transferați din Federația Rusă, în luna septembrie, pentru coruperea alegătorilor în contextul scrutinului și referendumului din 20 octombrie. 130 de mii de cetățeni au fost depistați până în prezent de către organele de drept. 

Citește și:

Sub acoperire în slujba lui Șor: Schema de proteste și mita electorală

Cine sunt șefii din rețeaua lui Șor ce promovează propaganda anti-UE

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării