main logo
798

În raionul Ialoveni se va desfăşura festivalul La vatra plăcintelor

Zeci de gospodine se vor întruni astăzi la cea de-a opta ediţie a festivalului „La vatra plăcintelor”, desfăşurat tradiţional în satul Cigârleni din raionul Ialoveni.

În raionul Ialoveni se va desfăşura festivalul La vatra plăcintelorFoto: moldpres.md

Scopul evenimentului este de a promova tradiţiile etno-folclorice şi culinare din localităţile raionului Ialoveni, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Gospodinele vor găti acasă plăcinte de toate felurile şi după diferite reţete, iar oaspeţii festivalului vor putea gusta din ele, savurând şi un pahar de vin adus de gospodarii satului.

Totodată, pentru vizitatorii festivalului  va fi organizat şi un program artistic, susţinut de interpreţi locali şi din ţară.

Festivalul de la Cigârleni nu este comercial şi produsele nu vor fi puse în vânzare, însă, potrivit organizatorilor, toţi vizitatorii vor resimţi ospitalitatea localnicilor şi vor putea gusta din specialităţile culinare, tradiţionale pentru Ialoveni. În satul Cigârleni se află și o grădină experimentală, care va oferi  legume, cireșe și căpșune.

Festivalul „La vatra plăcintelor” este organizat de Consiliul raional Ialoveni, Secţia cultură Ialoveni şi Primăria Cigârleni. Pe parcursul anilor, mai multe localităţi din ţară au ales să organizeze câte un festival dedicat unui produs sau îndeletniciri naţionale. 

Astfel, în diferite zone ale Republicii Moldova în fiecare an se desfăşoară festivalurile mierii, cartofului, mărului, căpşunelor, florilor, sarmalelor, vinului, copăceilor, prunei, caşului, fagului ş.a. Toate şi-au propus să contribuie la dezvoltarea turismului autohton, ajutându-i pe turişti să descopere bucătăria, destinaţii, alte lucruri interesante despre ţara noastră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării