main logo
738

În raionul Floreşti a început recoltarea orzului şi a rapiţei

Din cauza temperaturilor ridicate, în satul Ciripcău, raionul Floreşti, a fost dat start campaniei de recoltare a orzului şi rapiţei, deşi până acum recoltarea grânelor începea abia în prima săptămână a lunii cuptor.

În raionul Floreşti a început recoltarea orzului şi a rapiţei

Satul Ciripcău este printre primele localităţi din raionul Floreşti, unde a început  recoltarea spicoaselor din prima grupă. Mecanizatorii urmează să adune recolta de pe 145 de hectare de rapiţă şi 162 de hectare de orz. Deprinşi cu munca pe o căldură toridă, combainerii şi ajutorii lor aşteaptă cu speranţe strânsul recoltei, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

 Chiar dacă vremea nu a prea ţinut cu agricultorii, ei s-au pregătit din timp şi cum se cuvine pentru a aduna ceea ce au semănat şi au crescut cu atâta muncă şi dragoste pentru pământ.

 Pentru recolta ce o aşteptăm în acest an s-a muncit foarte mult, dar vremea secetoasă nu ne-a permis să căpătăm ce am prognoza. Sperăm că munca depusă şi cheltuielile financiare depuse la orz să nu fie în zadar”, a spus Vladimir Burnusuz, agronom.

 Marea problemă care-i frământă acum pe agricultori este preţul grânelor. Mai ales că majoritatea dintre ei muncesc din credite şi acum îşi fac griji dacă vor avea cu ce le acoperi.

 În raionul Floreşti urmează a fi recoltate peste 16 mii de hectare de grâu, trei mii de hectare de orz şi 2430 de hectare cu rapiţă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării