main logo
533

În R. Moldova muncesc peste 700 de ucraineni: Domeniile de activitate

În Republica Moldova sunt încadrați în câmpul muncii 735 de cetățeni din Ucraina, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) la data de 24 august.

În R. Moldova muncesc peste 700 de ucraineni: Domeniile de activitateFoto: Imagine simbol/Agora.md

Cei mai mulți ucraineni sunt angajați în Chișinău (542), Bălți (26), Ungheni (19), Cahul (17) și alte localități, transmite Știri.md.

Potrivit ANOFM, principalele domenii de activitate sunt: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator în sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date și altele.

De asemenea, peste 150 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă persoane din Ucraina, declarând circa 2.200 de locuri de muncă vacante.

Peste 400 cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM reamintește că angajatorii care i-au la muncă cetățeni ucraineni sunt obligați să informeze Agenția în decurs de cinci zile de la încheierea contractului de muncă.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării