main logo
2028

În premieră, carabinierii au participat la exercițiul Scutul Păcii 2024

În premieră, 30 de angajați ai Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) al MAI au participat la exercițiul multinațional „Scutul Păcii 2024”, organizat pe teritoriul Bazei Militare de la Bulboaca.

În premieră, carabinierii au participat la exercițiul Scutul Păcii 2024Foto: Carabinier.gov.md

Potrivit IGC, carabinerii și-au măsurat abilitățile alături de aproximativ 600 de militari din Armata Națională a Republicii Moldova, Armata Română, Armata Americană și alte unități internaționale, transmite Știri.md. 

De asemenea, la reuniunea DVDay au participat 60 de evaluatori internaționali și 36 de oaspeți de onoare, inclusiv militari și reprezentanți ai corpului diplomatic.

În cadrul evenimentului au participat generalul Eduard Ohladciuc, șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, secretarul general adjunct al MAI, Vladislav Cojuhari, comandantul IGC, Dumitru Scurtu, șeful Statului Major al Apărării al Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, dar și alți experți abilitați în pregătirea militarilor pentru misiunile internaționale de menținere a păcii din mai multe țări.

Scopul principal al exercițiului a constat în evaluarea militarilor în conformitate cu Conceptul Capabilităților Operaționale (OCC), esențial pentru participarea în misiuni internaționale de menținere a păcii sub egida ONU. Activitățile desfășurate au inclus patrularea, convoiul și escorta, percheziția tehnicii auto la punctele de control, asigurarea securității obiectivelor strategice, evacuarea medicală și acordarea primului ajutor medical.

Certificarea OCC reprezintă o condiție obligatorie pentru implicarea militarilor în operațiuni internaționale de menținere a păcii, inclusiv în cadrul misiunilor KFOR din Kosovo. Această certificare garantează standardizarea și calitatea pregătirii militare, asigurând că toți participanții sunt adecvat pregătiți pentru a face față cerințelor complexe ale misiunilor internaționale de menținere a păcii.

„Această inițiativă a demonstrat angajamentul continuu față de pregătirea militară de înaltă calitate și colaborarea internațională pentru menținerea păcii și securității globale”, anunță reprezentanții IGC. 

Foto: Carabinier.gov.md

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării