main logo
467

În Portugalia a fost creată prima frăție de enologie și gastronomie moldovenească

La inițiativa conaționalilor noștri din Portugalia, sâmbătă, 9 septembrie, în orasul Oeiras, Portugalia, a avut loc evenimentul de constituire a „Confraria da enologia e gastronomia da Moldova” (Frăției de enologie și gastronomie moldovenească).

Portugalia: Prima frăție de enologie și gastronomie cu MoldovaLa inițiativa diasporei, a fost constituită prima Frăție a vinurilor și bucatelor moldovenești peste hotare.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Palatului Marques de Pombal din orasul Oeiras și a fost organizat cu scopul promovării la cel mai înalt nivel a vinurilor și gastronomiei Republicii Moldova în Portugalia, transmite INFOTAG.

La ceremonie a participat şi ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, o delegație a Moldovei, condusă de deputatul Valentina Buliga, reprezentanți ai asociațiilor culturale moldovenești din Portugalia: „Miorița”, „Tezaur”, „Centrul Cultural Moldav”, „Liga Femeilor”. 

Astfel de Frății în Europa există de sute de ani, însă „Confraria da enologia e gastronomia da Moldova” este prima frăție încheiată între cetățenii Republicii Moldova și cei din Portugalia, atât în afara țării, cât și în Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării