main logo
461

În parcurile din centrul Capitalei nu funcționează nicio toaletă publică

În Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și în scuarul Bisericii Mitropolitane nu ai unde să mergi la WC.

În parcurile din centrul Capitalei nu funcționează nicio toaletă publică

Toaletele publice care au existat pe vremuri sunt închise, spațiile fiind atribuite unor agenți economici, transmite Știri.md.

Solicitat de IPN, Grigore Roic, prim-adjunct al directorului întreprinderii municipale „Autosalubritate”, entitate care gestionează toaletele publice, spune că WC-ul din strada  Bănulescu Bodoni, de lângă piața cu flori, este în gestiunea unui agent economic care achită taxă de arendă. WC-ul din parcul „Ștefan cel Mare” a fost dat în chirie până la finele anului. 

Dar contractul a fost reziliat pentru că agentul economic nu mai dorește să-l gestioneze, invocând că „nu este convenabil din punct de vedere financiar”.

Grigore Roic spune că în cazul celor două toalete există și problema dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care sunt construite, întrucât acestea nu aparțin municipalității.

Responsabilul de la „Autosalubritate” a precizat că în oraș sunt 16 toalete publice, însă doar 11 funcționează. Întrebat despre alternativa toaletelor bio, Grigore Roic a spus că municipalitatea nu le are. În cazul evenimentelor publice în masă, le împrumută de la o companie particulară.

În aprilie, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare anunța construcția a opt veceuri noi în cinci parcuri din capitală, cu un buget estimat la cinci milioane de lei. Cele două parcuri din centrul capitalei nu fac parte din acest proiect.

„Cele două veceuri sunt în arendă și arenda nu e finalizată”, a declarat, contactat de IPN, Vasile Efros, șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA. El a mai spus că se vor face demersuri pentru a include aceste toalete pe lista obiectivelor care intră în reparație anul viitor.

Din cele opt veceuri construcția cărora a fost anunțată în primăvară, unul este proaspăt finalizat și urmează să fie dat în exploatare în Parcul „Alunelul”. „Acum se lucrează la veceurile din parcul „La izvor””, a precizat Vasile Efros. 

Conform contractului, cele opt toalete publice trebuie să fie gata până la sfârșit de octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării