main logo
466

În Moldova va fi realizat un studiu despre tendinţele demografice

În Republica Moldova va fi realizat în premieră un studiu care va evidenţia tendințele şi provocările demografice.

În Moldova va fi realizat un studiu despre tendinţele demograficeÎn Moldova va fi realizat un studiu despre tendinţele demografice

Cercetarea va purta denumirea de „Generații și Gen” şi va fi elaborată cu suportul Biroului Național de Statistică (BNS), UNFPA, a Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie şi a Institutului Interdisciplinar de Demografie din Olanda, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Astăzi, conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Biroului Național de Statistică (BNS), reprezentanţii Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie şi ai Institutului Interdisciplinar de Demografie din Olanda au semnat un Memorandum de colaborare, în vederea desfășurării studiului demografic. Evenimentul de semnare a avut loc în cadrul unui atelier de lucru regional, la care participă reprezentanți oficiali și experți în demografie din 17 țări.

„Datele bazate pe dovezi stau la baza elaborării unor politici eficiente. Situația demografică în care se află țara noastră impune niște acțiuni imediate. Iată de ce, realizarea acestui studiu ne va ajuta să dezvoltăm politici și strategii pentru îmbunătățirea situației demografice și să abordăm corect preocupările persoanelor, familiilor și a societății în general”, a menționat secretarul general de stat al MSMPS, Boris Gîlca.

Studiul „Generații și Gen” urmează să se desfășoare în anul 2019 pe un eșantion de 10.000 de persoane. 

Acest studiu a fost desfășurat până în prezent în 24 de țări și reprezintă un instrument global de monitorizare a schimbărilor demografice și răspuns la procesele de îmbătrânire, ratei joase de fertilitate, schimbărilor în structura familiei, relațiilor între generații și altele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării