main logo
2616

În Moldova va fi implementat un nou proiect de susținere a fermierilor

„Promoting Readiness for Green Deal in Eastern Partnership Countries” (PROGRESS) - acesta este numele proiectului care va fi implementat, inclusiv în Moldova, în următorii patru ani. Despre aceasta a comunicat serviciul de presă al Ministerului Agriculturii, menţionând că proiectul va sprijini agricultorii să investească în soluţii ecologice, durabile şi orientate spre schimbările climatice.

În Moldova va fi implementat un nou proiect de susținere a fermierilorImagine simbol

Proiectul va fi implementat în Moldova cu asistenţa unui consorţiu, din care fac parte Agenţia Germană pentru Cooperare Internaţională (GIZ), Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi Asociaţia Businessului European în Moldova (EBA Moldova), transmite Știri.md, cu referire la infotag.md.

Secretarul de stat al ministerului, Vasile Sarban, a avut o întrevedere cu reprezentanţii consorţiului, discutând despre obiectivele proiectului, planul de activitate şi rezultatele analizei lanţurilor valorice din agricultură.

În urma întâlnirii, „au fost identificate domeniile prioritare de asistenţă pentru implementarea proiectului”. Că acesta ar trebui să contribuie la „consolidarea capacităţii de producţie durabilă, în special pentru lanţurile valorice selectate - culturi de fructe şi nuci”. 

PROGRESS este finanţat de Ministerul Federal German pentru Mediu, Conservarea Naturii, Siguranţă Nucleară şi Protecţia Consumatorilor.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării