main logo
405

În Moldova va fi elaborat un portal pentru promovarea sănătății

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va elabora un portal pentru promovarea modului sănătos de viață.

În Moldova va fi elaborat un portal pentru promovarea sănătății

Portalul se va axa pe domenii precum: fumatul, consumul de alcool, sedentarismul și regimul alimentar nesănătos – factori de risc comportamentali principali care duc la răspândirea bolilor netransmisibile. Neglijarea acestor riscuri determină o incidența mărită a bolilor cardiovasculare și oncologice asupra populației țării, transmite Știri.md.

Primul portal pentru promovarea sănătății în Republica Moldova va fi similar cu cel gestionat de către Institutul Național pentru Dezvoltarea Sănătății din Estonia. La prima etapă, portalul va fortifica comunicarea pe intern a specialiștilor, care lucrează în domeniul promovări sănătății în instituții de învățământ, instituții medicale, municipalități și comunități. Va fi un e-instrument de profilaxie a sănătății, care va contribui la diminuarea presiunii asupra sistemului de sănătate publică.

Potrivit specialiștilor, portalul pentru promovarea sănătății este un e-instrument de profilaxie a sănătății, care va avea o rată înaltă a rentabilității investiției și va contribui la diminuarea presiunii asupra sistemului de sănătate publică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării