main logo
4131

În Moldova s-ar putea legifera căsătoriile LGBT? Litvinenco s-a pierdut

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, afirmă că nu știe despre decizia CEDO care prevede ca statele membre ale Consiliului Europei ar trebui să recunoască și să protejeze familiile formate din persoane de același sex.

În Moldova s-ar putea legifera căsătoriile LGBT? Litvinenco s-a pierdutColaj: știri.md

Se pare că oficialul a aflat despre hotărâre în studioul ProTV, dar acesta promite să se documenteze pe marginea subiectului, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Litvinenco a ezitat să spună dacă în Moldova vor putea fi legalizate relațiile cuplurilor LGBT.

El a întrebat dacă dosarul vizează Republica Moldova și a rugat să i se ofere informațiile necesare, pentru a se documenta.

„Nu cunosc speța. Trebuie să mă informez și să revin. (…) Mi-a scăpat. Este pe cazul Republicii Moldova? O să mă informez și o să revin. Nu cunosc speța. Nu am citit hotărârea CEDO, respectiv, nu sunt în măsură la moment să vă dau un răspuns. Neapărat să îmi dați datele”, a spus Litvinenco.

Cât șeful de la Justiție nu cunoaște despre decizia CEDO, Mitropolia a criticat-o deja.

Clericii califică decizia drept una „strigătoare la cer pentru conștiința noastră ortodoxă”.

Cazul pe marginea căruia s-a pronunțat CEDO vizează Rusia și se referă la trei cupluri LGBT. În presa internațională acesta este numit „Fedotova și aliații versus Rusia”.

Înainte de a merge în instanța internațională, persoanele au depus cereri pentru a-și oficializa relațiile la trei oficii de stare civilă, însă au primit refuz. Solicitanții acuzau că au fost discriminați din cauza orientărilor lor sexuale.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării