main logo
5668

În Moldova ar putea apărea un nou post de televiziune. Cine e proprietarul

Consiliul Audiovizualului (CA) va analiza o cerere de licență pentru un nou post de televiziune – Like TV. Proprietarul său este directorul general al postului ITV – licența căruia a fost suspendată temporar pe 30 octombrie, prin decizia Comisiei Situații Excepționale – Natalia Poliacova.

În Republica Moldova ar putea apărea un nou post de televiziunepoză simbol

Declarația a fost făcută de șefa CA, Liliana Vițu, pentru NM, transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, CA a primit cererea pe data de 30 octombrie – în aceeași zi în care licența a șase posturi TV controlate direct sau indirect de oligarhii fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, inclusiv ITV, a fost suspendată pe perioada stării de urgență. Licența pentru noul canal TV a fost solicitată de Media Discovery.

CA a precizat pentru NM că este vorba de un canal cu conținut general, care, pe lângă produsele locale, va difuza seriale turcești și „seriale din alte țări care au ratificat Convenția Europeană a Televiziunii Transfrontaliere”.

Proprietarul Media Discovery este Natalia Poliacova, care este și directorul general al canalului ITV suspendat temporar. La sfârșitul lunii august, ITV a început să difuzeze conținut de la postul rusesc „Pervîi canal” și de la postul de televiziune „Primul în Moldova”, care anterior fuseseră interzise temporar de autorități.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă, directorul SIS, Alexandru Musteața, a declarat că șase posturi TV urmează să fie închise pentru că ar promova interesele Federației Ruse în R. Moldova.

La scurt timp, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție și a spus că Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat licențele a șase posturi TV din R. Moldova.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a publicat lista portalurilor informaționale blocate pe perioada stării de urgență pentru răspândirea informațiilor false.

Totodată, în presă au apărut informații precum că televiziunile oligarhilor fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc ar fi lucrat în ultima perioadă în tandem.

Astăzi, a devenit cunoscut faptul că Moscova s-a plâns la ONU și OSCE. Despre acest lucru a anunțat Ombudsmanul rus, Tatiana Moskalkova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării