main logo
562

În Moldova a fost marcată Ziua Internațională a Pacificatorului ONU

Miercuri, în Moldova a fost marcată Ziua internaţională a Pacificatorului ONU. La Ministerul Apărării al RM a avut loc o festivitate cu participarea diplomaţilor străini, conducerii instituţiei şi Gărzii de Onoare.

În Moldova a fost marcată Ziua Internațională a Pacificatorului ONUFoto: google.com

Potrivit Infotag, reprezentanta UNFPA în Moldova, Rita Columbia, a menţionat că "sute de mii de bărbaţi şi femei din întreaga lume îşi fac serviciul dificil de a menţine pacea în toate colţurile lumii", transmite Știri.md.

"Actualmente sunt 14 operaţiuni în mai multe ţări. În acestea sunt implicate atât ţări bogate şi dezvoltate, cât şi ţări mici. Toţi îndeplinesc aceeaşi misiune, în pofida diferitelor niveluri de bunăstare, în pofida diferenţelor în tradiţii şi în cultură. Şi aceasta este sarcina principală a pacificatorilor ONU - menţinerea păcii în puncte fierbinţi", a subliniat diplomatul, reamintind că misiunile ONU de menţinere a păcii au început să activeze din 1948.

Maiorul Elena Milcenco, care a participat la o misiune sub egida ONU, a remarcat că, pentru ea, serviciul s-a împărţit în două după deplasarea în zona de conflict.

"Cred că rolul pacificatorilor ONU este extrem de important", a spus ofiţerul.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a menţionat că Republica Moldova "participă activ la operaţiunile de menţinere a păcii sub auspiciile ONU începând cu anul 2003".

"În prezent, peste 80 de militari îşi desfăşoară serviciul în diferite ţări, asigurând separarea părţilor conflictului şi menţinând securitatea. Moldova, la fel ca şi multe alte ţări care participă la aceste procese, este un promotor al păcii", a spus oficialul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării