main logo
459

În loc de flori pentru dascăli, au donat bani pentru a salva o viață

Anul școlar a început cu o lecție de generozitate la un liceu din Capitală. Elevii au renunțat la buchetele de flori pentru dascăli și, în schimb, au donat bani pentru un băiețel bolnav de cancer.

În loc de flori pentru dascăli, au donat bani pentru a salva o viațăColaj: Știri.md

Și anul trecut, copiii s-au mobilizat și au adunat în jur de 40.000 de lei pentru tratamentul unei profesoare, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

“Am pus în cutie 100 de lei. Am vrut să-l ajut pe acest copil. Eu azi nu am cumpărat flori”.

“ - Eu cred că acești 50 de lei, chiar dacă sunt puțini în comparație cu suma de care are nevoie, îl vor ajuta. Sper să se facă bine”.

Sumele, de multe ori exagerate, pentru buchetele de flori pentru profesori, au fost astăzi investite altfel la liceul “Nicolae Milescu Spătaru”, din sectorul Râșcani al Capitalei. Elevii au donat banii pentru Vlăduț, fratele a două fetițe care învață în instituție. Micuțul de doar cinci ani a fost diagnosticat cu o formă gravă de cancer.

“ - Este o inițiativa bună. Cred că în fiecare an trebuie să procedăm așa. Sunt mulți copii bolnavi”.

Acum micuțul se tratează în Turcia.

“- Cum te simți? - Bine. - Suntem surprinși de gestul părinților și al copiilor din liceu. Le suntem recunoscători”.

Pentru a începe chimioterapia, părinții au nevoie de 120.000 de dolari, suma din care au adunat abia două treimi. Ulterior, băiețelul urmează să facă și o intervenție.

“ - Trebuie o operație urgență. Tumoarea a ajuns la spate. Trebuie să facă planul tratamentului pentru următoarea perioadă, iar ulterior vom vedea”.

Profesorii spun că nu prin teorie, dar prin practică oferă elevilor o prima lecție de generozitate. Se pare că a fost una reușită, întrucât copiii s-au îmbulzit la cutia cu donații, care se umplea cu bani văzând cu ochii.

”-Cum au reacționat părinții, elevii, când ați venit cu această propunere?

-Ne-au ajutat, ne-au oferit suportul și, după cum vedeți, se donează”.

Instituția nu este la prima campanie de colectare de fonduri de acest gen. Anul trecut, la primul sunet, s-au adunat în jur de 40.000 de lei pentru tratamentul unei profesoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării