main logo
511

În Cimişlia a fost finalizat un proiect de reabilitare a drumurilor

Reabilitarea drumului din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, a fost finalizată.

În Cimişlia a fost finalizat un proiect de reabilitare a drumurilor

Acesta a fost reconstruit în cadrul proiectului investițional "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop - la rețeaua de drumuri naționale", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Proiectul a demarat în toamna anului 2017, în cadrul acestuia fiind construiți 3,1 km de drum între localitățile Hârtop și Mereni, fiind reabilitată şi o porțiune de 2,5 km de drum din coridorul 20 RD Sud, R34-Sârma - Tomai - Sărăteni - Hârtop - R3.

Drumul asigură accesul la infrastructură al celor peste 2500 de locuitori ai satelor Hârtop și Mereni. Totodată, drumul conectează satele cu serviciile de urgenţă, care înainte puteau să nu aibă acces la cetăţeni din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, când traseul era impracticabil.

Proiectul investițional din raionul Cimişlia, în valoare totală de circa 38 milioane de lei, prevede asigurarea unei legături durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud. Contribuind la dezvoltarea economică a localităților din proiect, programul va avea un impact pozitiv asupra fluxurilor de investiţii în regiune. Banii pentru proiectul de la Cimişlia au fost alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

img19006136

img19006136

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării