main logo
463

În Chişinău vor fi amenajate 70 de terenuri de sport

Compania americană „General Electric Transportation" va livra Moldovei 12 locomotive noi, în baza contractului semnat marţi cu întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova" (CFM).

În Chişinău vor fi amenajate 70 de terenuri de sport

În cadrul programului Partidului Socialiştilor (PSRM) „Sport pentru toţi", până la sfârşitul anului, în Chişinău vor fi amenajate 70 de terenuri de sport în curţi şi 83 de terenuri de joacă, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, care a menţionat că vor mai fi date în exploatare noi complexuri sportive, inclusiv cu stadioane, şi a subliniat că, de la începutul anului, au fost amenajate 87 de terenuri de joacă noi.

„Fracţiunea continua activitatea de amenajare a curţilor. Au fost deja iluminate 116 curţi, iar până la sfârşitul anului vor fi iluminate alte circa 40 de curţi. Concomitent, vor fi efectuate lucrările de iluminare a suburbiilor Vadul lui Vodă, Ghidighici, Tohatin, Sîngera. În peste 70 de curţi din Chişinău au avut loc lucrări de reparaţie, cum ar fi reparaţia străzilor, bordurilor, a trotuarelor. În prezent are loc ultima etapă a programului PSRM, vor fi amenajate şi reparate drumurile din interiorul a peste 20 de curţi", a spus socialistul.

Potrivit lui, „până la sfârşitul anului, în curţile din capitală vor fi instalate peste 600 de bănci noi.

Ceban a atras atenţia la faptul că "la ultima şedinţa a Biroului permanent al Consiliului Municipal Chişinău, consilierii Partidului Liberal au respins iniţiativa PSRM de majorare a salariului cu 20% pentru cadrele didactice din municipiu, astfel că iniţiativa nu a fost inclusă în ordinea de zi a următoarei şedinţe a CCM".

„Fracţiunea PSRM va insista pe includerea pe ordinea de zi a Consiliului Municipal a proiectelor importante pentru locuitorii Chişinăului", a spus Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării