main logo
1032

În ce stare se află copilul din Bălți care a căzut de la etajul șapte

Tragedie la Bălți. Un copil de doar patru ani a căzut în gol de la etajul șapte al unui bloc de locuit. Acesta a fost transportat în stare gravă la Spitalul Clinic Bălți. Cazul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 21 martie, în cartierul Dacia.

În ce stare se află copilul din Bălți care a căzut de la etajul șapte

„Copilul de patru ani, care a fost spitalizat ieri, în urma traumei, după ce a căzut de la etajul șapte al unui bloc de locuit din mun. Bălți, a fost examinat de către medicii Spitalului Clinic Bălți de la terapie intensivă, iar apoi transferat cu echipa AviaSun la Institutul Mamei și Copilului”, a menționat Andreea Galici, purtător de cuvânt SCB, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Potrivit Poliției, micuțul a urcat pe pervaz, s-a rezemat de plasa geamului deschis și a căzut în gol. Totul s-ar fi întâmplat în câteva clipe, când micuțul a fost lăsat fără supraveghere. Vecinii din curtea blocului cu pricina sunt șocați de cele întâmplate.

„Mie mi s-a făcut rău când am auzit. La mine geamurile sunt din acea parte. Nici nu îmi imaginez cum aș fi reacționat dacă aș fi văzut cum acest copil cade de la etaj. Ea nu a avut grijă de el. Este etajul șapte. Părinții trebuie să fie mereu alături de copii. Acum sunt diverse dispozitive pentru geamuri. Cum poți să deschizi geamul unui copil așa mic? Este etajul șapte. Este inadmisibil.”

„Așa au fost circumstanțele. Nimeni nu a făcut-o intenționat. Ei nu demult locuiesc aici. Nici nu știu dacă au cumpărat apartamentul sau doar îl închiriază.”

„Părinții nu au avut grijă. E un copil foarte mic. E Doamne, ferește. E groaznic. Trebuie să ai grijă de copiii mici ca de ochii din cap”, au spus vecinii.

Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

„Poliția vine repetat cu un apel către părinți. Supravegheați în permanență copiii, în special dacă locuiți la bloc. Asigurați-vă că micuții nu au acces la geam. Montați dispozitive speciale pentru blocarea geamurilor, iar dacă nu sunteți lângă copil, chiar și pentru câteva clipe, închideți toate geamurile”, a spus Eugenia Molceanov, ofițerul de presă IP Bălți.

Amintim că un caz similar a avut loc în anul 2019, atunci când o fetiță de doi ani a căzut de la etajul opt al unui bloc de locuit de pe bulevardul Larisa. Copilul a fost lăsat fără supraveghere și a urcat pe pervaz, împingând plasa de la geam.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării