main logo
1164

În ce condiții se desfășoară taberele de odihnă cu sejur de noapte

După un an de pauză, la Vadul-lui-Vodă s-au deschis două tabere de odihnă cu sejur de noapte. E obligatorie însă respectarea mai multor măsuri sanitare şi pot fi ocupate doar jumătate dintre locurile disponibile.

În ce condiții se desfășoară taberele de odihnă cu sejur de noapteColaj: știri.md

În pofida restricţiilor, niciun obstacol nu pare să stea în calea copiilor care vor să se distreze, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

Este sfârşit de iulie şi ne-a rămas practic doar o lună de sezon estival. Aici, la tabara Camping de la Vadul-lui-Vodă este prima zi de activitate, iar copiii sunt nerăbdători să-şi facă amintiri cât pentru o viaţă.

Aşa că în curtea acestei tabere de odihnă, astăzi a fost mare forfotă. După ce au fost aduşi de părinţi, copiii au fost împărţiţi în grupuri şi le-au fost explicate toate regulile pe care vor trebui să le respecte în perioada celor 10 zile de şedere.

Capacitatea taberei de odihnă este de aproape 600 de locuri, iar momentan sunt cazaţi 140 de copii. Măsuri sanitare nu par să fie un obstacol pentru copiii dornici să se distreze ca niciodată.

Sergiu Cumatrenco, părinte: „ Am avut o săptămână de research, am văzut că sunt multe tabere în Chişinău care dimineaţă se deschid şi la 6 se închid, exact ca la şcoală. Noi am vrut să o lăsăm într-un mediu mult mai natural şi independent.”

Din cauza regimului special de la tabere, nici activităţile copiilor nu mai sunt cele de odinioară.

Irina Braguța, educator tabără: „Este destul de complicat de organizat activităţi cu copiii, din cauza distanţelor sociale. Am mai schimbat unele activităţi, ne bazăm pe cele individuale sau în grupuri mai restrânse şi în aer liber.”

Potrivit regulamentului stabilit în tabără de odihnă, copiilor li se măsoară zilnic temperatura, sunt luate măsuri de distanţare fizică, iar angajaţii sunt vaccinaţi.

Mihail Garbuz, director tabără de odihnă: „Copiii nu au nevoie de test COVID, au nevoie de un certificate de la medicul de familie în care este stipulat că atât copiii cât şi părinţii lor nu au intrat în contact cu persoane infectate.”

Şi în tabăra Perlele Nistrului larma este mare. Nici aici nu se trece fără restricţii.

Mihai Crețu, instructor de sport: „Faptul că organizăm activităţi în grupuri a câte 15 copii este pentru ca să respectăm restricţiile pandemice. Copiii când vin în tabătă trebuie să prezinte testul covid şi declaraţia că nu au contactat cu persosane infectate.”

Tabăra are o capacitate totală de 530 de locuri, iar momentan se odihnesc în jur de 200 de copii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării