main logo
5132

În câți ani va fi construit un nou terminal la AIC? Răspunsul lui Spînu

Capacitatea Aeroportului Internațional Chișinău este de maximum cinci milioane de pasageri anual, iar actualmente cifra depășește trei milioane.

În câți ani va fi construit un nou terminal la AIC? Răspunsul lui SpînuColaj: Știri.md

Declarația aparține ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a menționat în cadrul unui interviu că autoritățile de la Chișinău au maximum cinci ani la dispoziție pentru a construi un terminal nou, transmite Știri.md cu referire la N4.md.

„Avem maximum trei-cinci ani pentru a construi un terminal nou, o parcare nouă și alte edificii necesare pentru o bună funcționare a Aeroportului. Nu ne vom grăbi, pentru ca doar să o facem. Trebuie să o facem bine. Când construiești un terminal, nu îți construiești o vilă. Este un proiect mare de infrastructură”, a declarat Andrei Spînu.

Șeful MIDR a menționat că în momentul de față se lucrează pentru un Studiu de fezabilitate, astfel încât responsabilii să știe ce anume trebuie să construiască.

„Acum lucrăm la un Studiu de fezabilitate care va conține date complete privind ceea ce trebuie să construim în sumă de patru milioane, șapte milioane, zece milioane. Câte parcări trebuie pentru avioane – patru, cinci, șapte, mai multe. Parcări – 200 sau 300 de automobile. Toate aceste întrebări trebuie să fie studiate”, a spus Spînu.

Referindu-se la curse noi de la Chișinău, ministrul a menționat că se lucrează pentru a mări numărul de rute spre Spania, Franța, Olanda, Belgia, însă a ezitat să spună numele companiilor și destinațiilor exacte, pentru ca să nu existe așteptări.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării