main logo
314

În Capitală se desfășoară o expoziție internațională dedicată turismului

Peste 90 de companii din domeniul turismului și industriei hoteliere participă la cea de-a 24-a ediție a expoziției internaționale „Tourism. Leisure. Hotels” care se desfășoară la Centrul „Moldexpo” din Capitală.

În Capitală se desfășoară o expoziție internațională dedicată turismuluiÎn Capitală se desfășoară o expoziție internațională dedicată turismului

Vizitatorii vor putea analiza ofertele expuse la eveniment până duminică, 10 februarie, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Expoziția întrunește participanți din mai multe țări, precum Bulgaria, Grecia, India, România, Turcia, Spania, Ucraina și Ungaria.

Companiile prezente la eveniment au rezervat pentru vizitatori cele mai bune oferte pentru alegerea destinațiilor de vacanță. Aceștia pot opta pentru vacanțe pe litoral, turism montan sau chiar croaziere, în funcție de preferințe și resursele financiare.

Prezentă la ceremonia inaugurare a expoziției, desfășurată ieri, Secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin a declarat că în ultimii doi ani, Republica Moldova a devenit tot mai vizibilă în plan internațional ca destinație turistică și atractivitate investițională, găzduind unele dintre cele mai grandioase evenimente globale, printre care Reuniunea Comisiei pentru Europa a Organizației Mondiale a Turismului și Conferința Globală a Turismului Vinicol.

În anul 2018, Republica Moldova a fost vizitată de 4,3 mln de cetățeni străini, ceea ce constituie o creștere de 11,7% față de anul precedent. În nouă luni ale anului trecut, în structurile de primire turistică din țara noastră au fost cazați peste 337 mii de turiști, dintre care 117 mii de cetățeni străini, ceea ce este cu 10% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2017.

De asemenea, în perioada ianuarie-septembrie 2018 agențiile de turism și tur-operatorii au acordat servicii turistice la 277 mii de turiști și excursioniști, cu 19,6% mai mult decât în perioada similară din anul precedent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării