main logo
3446

În atenția persoanelor fizice: Ce bunuri pot fi transportate spre UE

Serviciul Vamal reamintește persoanelor fizice și transportatorilor de bagaje neînsoțite despre cerințele ce urmează a fi respectate la transportarea bunurilor în momentul traversării frontierei spre Uniunea Europeană.

În atenția persoanelor fizice: Ce bunuri pot fi transportate spre UEFoto: customs.gov.md

Persoanele fizice care vor să introducă produse de origine animală, produse compuse, produse derivate din subproduse de origine animală, plante, produse vegetale și alte obiecte, trebuie să respecte prevederile Regulamentului UE nr. 2019/2122 al Comisiei Europene din 10 octombrie 2019, transmite Știri.md.

Astfel, produsele menționate urmează să îndeplinească condițiile prevăzute în articolul 7 și anexele Regulamentului. 

"Prin urmare, în scopul transportării bunurilor în cantități permisive și pentru neadmiterea transportării bunurilor ce nu se permite a fi transportate, recomandăm consultarea legislației.

În caz contrar, autoritățile competente, autoritățile vamale sau alte autorități publice responsabile, în cadrul controalelor oficiale la punctele de intrare în Uniunea Europeană, vor confisca și distruge în conformitate cu legislația națională, produsele neconforme", comunică Serviciul Vamal.

Pentru informații mai detaliate poate fi consultată și rubrica "Regulile de traversare a frontierei cu țările vecine".

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării