main logo
349

În 2018, circa 200 de ședințe de judecată, desfășurate online

În 2018, în Moldova au fost desfăşurate 177 de şedinţe de judecată on-line, graţie implementării noilor tehnologii informaţionale, cu suportul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în cadrul Programului pentru Justiţie Transparentă.

În 2018, circa 200 de ședințe de judecată, desfășurate online

În două penitenciare din Branişte şi Taraclia în săli speciale au fost instalate echipamente pentru videoconferinţe de acest fel. Specialişii au elaborat o nouă versiune a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor. 

Până în data de 21 martie curent are loc testarea noilor funcţionalităţi, iar exploatarea experimentală este demarată în Judecătoria Cimişlia, Judecătoria Comrat şi Curtea de Apel Comrat, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

O altă funcţionalitate nouă a programului constă în implementarea unui mecanism flexibil de administrare, care să permită indicarea specializării judecătorilor, precum şi crearea completelor specializate, inclusiv în judecătoriile de primă instanţă. 

Testarea noului sistem informaţional judiciar integrat urmează să aibă loc în mai multe etape pe parcursul anului curent. 

În următoarele etape va fi pilotat modulul dezvoltat pentru Curtea Supremă de Justiţie, modulul de raportare statistică electronică şi modulul de măsurare a performanţei judecătoreşti.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării