main logo
1349

În 11 localități din R. Moldova a început recensământul de probă

Începând de astăzi, 28 august și până pe 10 octombrie, în 11 localități din R. Moldova se va desfășura Recensământul de probă al populației și locuințelor (RPL).

În 11 localități din R. Moldova a început recensământul de probă

Acesta are rolul de generare a statisticilor viabile privind numărul de locuitori și distribuția teritorială a gospodăriilor și reprezintă o etapă esențială în procesul de pregătire a recensământului național al populației și locuințelor, planificat pentru 2024, transmite Știri.md.

Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), obiectul recenzării îl constituie:

  • persoanele cu reședință obișnuită în R. Moldova, inclusiv cele aflate peste hotare pe un termen de până la 12 luni (la muncă, la studii și în alte scopuri);
  • clădirile de locuit (ocupate sau neocupate) sau cele cu altă destinație dacă există cel puțin o locuință în acestea;
  • locuințele situate în orice clădire, indiferent dacă sunt locuite sau nu la data de referință a recensământului de probă.

La recensământul de probă vor fi adresate întrebări din chestionarele de recensământ (consultate public) ce se referă la caracteristici demografice, sociale, economice ale populației, gospodăriile casnice și locuințele acestora. În total vor fi trei chestionare despre persoană, clădire și locuință, și spațiul colectiv de locuit.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării