main logo
4278

IMU are o nouă directoare: Dedicarea ei va aduce schimbări pozitive

Diana Manea a fost numită oficial în funcția de director al Institutului de Medicină Urgentă (IMSP IMU). Această numire marchează o nouă etapă în dezvoltarea și modernizarea instituției, care joacă un rol crucial în furnizarea de servicii medicale de urgență de înaltă calitate, se menționează într-un comunicat.

IMU are o nouă directoare: Dedicarea ei va aduce schimbări pozitiveFoto: Facebook/IMU

„Numirea Dianei Manea în funcția de director al IMSP IMU este un pas important pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale de urgență în țara noastră. Suntem încrezători că experiența și dedicarea sa vor aduce schimbări pozitive și vor contribui la dezvoltarea continuă a institutului”, a menționat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, prezentă la evenimentul oficial de învestire în funcție, transmite Știri.md.

În discursul său, noua directoare și-a exprimat angajamentul față de îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite de IMSP IMU, accentuând importanța inovației și a colaborării cu alte instituții medicale pentru a răspunde eficient nevoilor pacienților. Diana Manea a subliniat, de asemenea, importanța susținerii personalului medical prin programe de formare continuă și condiții de muncă adecvate.

Totodată, în comunicatul de presă emis de IMSP IMU, se menționează că unul dintre principalele aspecte pe care Diana Manea intenționează să le rezolve cât mai rapid este legat de îmbunătățirea sănătății populației prin prestarea serviciilor calitative și cost-eficiente bazate pe performanță tehnologică, financiară, clinică, umană și managerială, într-un mediu profesionist, centrat pe pacient.

Printre prioritățile sale imediate se regăsesc: 

  • Performanța clinică și financiară a activității;
  • Organizarea sistemului de management performant al riscurilor;
  • Extinderea și îmbunătățirea gamei de servicii medicale;
  • Implementarea de politici și de proceduri transparente și eficace.

În planurile directoarei se regăsesc și următoarele obiective: 

  • Prestarea serviciilor medicale de urgență într-un mod rapid, eficient și de înaltă calitate, pentru a salva vieți și a îmbunătăți starea de sănătate a pacienților în situații critice;
  • Îmbunătățirea competențelor și performanței personalului medical; 
  • Creșterea gradului de siguranță și satisfacție a pacienților și angajaților;
  • Implementarea standardelor de calitate și siguranță;
  • Comunicarea eficientă și colaborarea interdisciplinară.

De menționat că Diana Manea activează de 28 de ani la IMSP IMU. Aceasta are o carieră impresionantă în domeniul managementului medical și al sănătății publice. Ea a ocupat diverse funcții de conducere în cadrul institutului, a coordonat numeroase proiecte de succes.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării